Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εταιρεία επίπλωσης στο κεντρικό Τέξας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ads

Ο δράστης συνελήφθη από πολιτειακούς αστυνομικούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News. Κατά την ίδια πηγή, τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας πέμπτος υπέστη ασθματική κρίση.

Το περιστατικό προστίθεται σε σειρά mass shootings, βίαιων επεισοδίων με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα κατά τον ορισμό των αμερικανικών αρχών, μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε κατάστημα της εταιρείας Kent Moore Cabinets στην Μπράιαν, στο κεντρικό Τέξας, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο Έρικ Μπασκ.

Ads

Ο δράστης για το μακελειό πιστεύεται πως είναι υπάλληλος της εταιρείας, ενώ τα κίνητρά του προς το παρ΄ν δεν είναι σαφή.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρεπουμπλικάνος Γκρεγκ Άμποτ, τόνισε σε ανακοίνωσή του πως η πολιτεία «θα συμβάλλει με όποιον τρόπο χρειαστεί» προκειμένου ο δράστης να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον κ. Άμποτ, ένας αστυνομικός «τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη του υπόπτου».