Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 94 τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πόλη Ουρούμκι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής της Κίνας Σινγιάνγκ, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι. 

Ads

Το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας χαρακτήρισε την επίθεση «σοβαρό και βίαιο τρομοκρατικό συμβάν» χαρακτήρισε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας την επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Σινγιάνγκ στη δυτική Κίνα.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα τα οδήγησαν σε κατάμεστη υπαίθρια αγορά της πόλης Ουρούμκι, πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς το πλήθος, ενώ το ένα αυτοκίνητο εξερράγη.

Ο επικεφαλής της κινεζικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική πράξη» και δεσμεύτηκε να «συνθλίψει την υπεροψία των βίαιων τρομοκρατών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι αρχές δημόσιας ασφάλειας έλαβαν έκτακτα μέτρα, προστίθεται.

image

Ads

image

Σημειώνεται ότι η Κίνα κατηγορεί τους ένοπλους αυτονομιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για μία σειρά από βίαιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.