Τέσσερις Aιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα Δευτέρα, όταν εξερράγησαν δύο βόμβες στη χερσόνησο του Σινά.

Ads

Οι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Αλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από μια βόμβα.

Όταν ένα δεύτερο θωρακισμένο όχημα έσπευσε επιτόπου μια δεύτερη βόμβα εξερράγη, με αποτέλεσμα ακόμη τρεις αστυνομικοί να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τις πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πιστεύεται ότι εξτρεμιστές πυροδότησαν και τους δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με τηλεχειρισμό.

Ads

Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με εκστρατεία ανταρτοπολέμου πρωταγωνιστικό ρόλο στον οποίο διαδραματίζει η «Επαρχία του Βόρειου Σινά», όπως αυτοαποκαλείται ο αιγυπτιακός βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε ενέργειες της οργάνωσης αυτής μετά τον Ιούλιο του 2013, αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, έθεσε εκτός νόμου κι ανακήρυξε την πολιτική του παράταξη, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, κι εξαπέλυσε ένα κύμα καταστολής.

Περίπου 100 κόπτες χριστιανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο σε ενέργειες εναντίον κυρίως των χώρων λατρείας τους.

Μαχητικά αεροσκάφη έχουν εξαπολύσει επιδρομές σε περιοχές ανατολικά της Αλ Αρίς και νότια της παραμεθόριας πόλης Σέιχ Ζουάιντ.

Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας, που οδηγούσαν αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ανατινάχτηκαν στο Βόρειο Σινά. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Επρόκειτο για την πλέον πολύνεκρη ενέργεια εναντίον των ένοπλων δυνάμεων τα τελευταία χρόνια.