Μια γυναίκα στην πόλη Καφρ αλ Ντάουαρ, στο Δέλτα του Νείλου, αναγκάστηκε να γεννήσει στο δρόμο επειδή την έδιωξαν από το νοσοκομείο λέγοντάς της πως ο μοναδικός γιατρός του νοσοκομείου ήταν απασχολημένος με μια καισαρική έξω από το νοσοκομείο. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και τις αντιδράσεις ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ads

Στο βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει δημοσιευτεί σε ειδησεογραφικά μέσα, διακρίνεται μια γυναίκα καλυμμένη με ένα σεντόνι να γεννάει ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο, έξω από το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Καφρ αλ Ντάουαρ. Η διοίκηση του νοσοκομείου υποστήριξε πως ήταν πρόθυμη να βοηθήσει ωστόσο «ο στόχος της οικογένειας ήταν να δυσφημίσει το ίδρυμα».

Ο σύζυγος της γυναίκας δήλωσε σε εφημερίδα της Αιγύπτου πως από το νοσοκομείο τους είπαν να πάνε στην Αλεξάνδρεια, περίπου 30 χλμ μακριά. Το ζευγάρι ζήτησε να τους παραχωρήσει το νοσοκομείο ένα ασθενοφόρο. Προκλήθηκε ένταση και οι φύλακες ασφαλείας τους απομάκρυναν από το κτίριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα γέννησε στο δρόμο περιμένοντας ταξί.