Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο στην Αίγυπτο που επέβαιναν Κόπτες χριστιανοί. Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά παιδιά.

Ads

Η νέα σφαγή Κοπτών Χριστιανών σημειώθηκε ενώ τα λεωφορεία με πιστούς κατευθύνονταν προς το μοναστήρι του Άμπα Σαμουέλ, στην πόλη Μίνια.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και τις αρχές τρία οχήματα 4Χ4 με περίπου 10 ενόπλους, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σταμάτησαν το λεωφορείο, που προέρχονταν από τη γειτονική πόλη του Μπένι Σουέφ, και άνοιξαν πυρ.

Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

 

Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του Απριλίου, 25 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες είχαν τραυματιστεί, από έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών στην πόλη Τάντα, βόρεια του Καΐρου.

Η έκρηξη είχε σημειωθεί κοντά στην είσοδο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, την ώρα που οι Χριστιανοί της πόλης πήγαιναν στη λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων.

Η Μίνια έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης χριστιανών στην Αίγυπτο, περίπου το 50% του συνολικού πληθυσμού είναι Κόπτες.