Έξι Αιγύπτιοι στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός, έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην περιοχή του Βόρειου Σινά, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων την Πέμπτη.

Ads

Ο εκπρόσωπος του στρατού Τάμερ ελ Ριφάι δεν διευκρίνισε πότε συνέβη η αιματηρή επίθεση. «Ένας αξιωματικός και πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη (αυτοσχέδιου) μηχανισμού εναντίον του οχήματός τους στη διάρκεια μιας επιδρομής εναντίον ενός κρησφύγετου τρομοκρατών», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε άλλη στρατιωτική επιχείρηση, όπως είπε ο ίδιος εκπρόσωπος, τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες, που μετέφεραν με αυτοκίνητα όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες σκοτώθηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων καθώς και αμάχων.

Ads

Στα τέλη Νοεμβρίου, μια επίθεση εναντίον ενός τεμένους στο Βόρειο Σινά στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους. Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Την επίθεση διέπραξαν περίπου 30 οπλοφόροι που έφεραν ένα λάβαρο του Ι.Κ., η οργάνωση ωστόσο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ