Το άγχος ενός φοιτητή καθώς διάβαζε μέσα σε τρένο στην Δανία ένα βιβλίο για την τρομοκρατία, αντικείμενο του μαθήματος στο οποίο θα εξεταζόταν, οδήγησε τους αστυνομικούς να τον κυνηγήσουν ως «επίδοξο τρομοκράτη». 

Ads

«Εάν δείτε τον άνδρα που, σύμφωνα με έναν μάρτυρα, έχει ύποπτη συμπεριφορά, επικοινωνήστε με την αστυνομία» ανέφερε το πρωί της Πέμπτης μέσω Twitter η αστυνομία της Δανίας που έδωσε και φωτογραφίες του «υπόπτου», τραβηγμένες από κάμερα ασφαλείας.

Λίγο αργότερα, η τυχαία ανακάλυψη μιας ξεχασμένης βαλίτσας σε μια πλατεία της Κοπεγχάγης προκάλεσε πανικό αλλά και την ευρεία κάλυψη του θέματος από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά από έξι ώρες αναζήτησης, η αστυνομία παραδέχτηκε τελικά ότι δεν υπήρχε καμία αστυνομική απειλή και ότι ο άνδρας που έφερε «μεσανατολικά χαρακτηριστικά, μαύρα μαλλιά και πυκνά γένια» ήταν απλώς ένας φοιτητής, αγχωμένος από το διαγώνισμα που επρόκειτο να γράψει.

Ads

Ο Αλίσιβ Σέραν σπουδάζει αγγλικά και το βιβλίο War on Terror (Πόλεμος εναντίον του Τρόμου) ήταν στο πρόγραμμα των μαθημάτων του, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TV2.

«Συνταξιδιώτη μου στο τρένο, λυπάμαι που σας τρόμαξα. Στο μέλλον θα χαμογελώ περισσότερο» είπε ο φοιτητής που δήλωσε ότι φοβήθηκε εξαιρετικά όταν είδε την φωτογραφία του σε όλα τα ΜΜΕ.

Από την πλευρά της, η αστυνομία της Δανίας «δεν πιστεύει ότι υπερέβαλε».

Σημειώνεται ότι στην προσωρινή σύλληψη ενός αθλητή τριάθλου προχώρησαν οι αρχές της Βρετανίας καθώς δέχθηκαν καταγγελίες για «μετανάστη που επιχειρεί να κολυμπήσει μέχρι την Γαλλία».