Επεισοδιακές ήταν οι διαδηλώσεις στο Αμβούργο εναντίον της συνόδου των G20 που πραγματοποιείται στην πόλη. 

Ads

Οι διαδηλώσεις ήταν ογκώδεις και χαρακτηρίστηκαν από επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία ήταν βαριά οπλισμένη και χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αύρες νερού εναντίον των διαδηλωτών. Έγιναν δεκάδες προσαγωγές και 19 συλλήψεις. 

Σε ένα περιστατικό μάλιστα, αστυνομικός άνοιξε πυρ για να γλιτώσει από διαδηλωτές, σύμφωνα με τις αρχές, που αναφέρουν 159 τραυματισμούς αστυνομικών. 

Οι συμμετέχοντες στη G20 δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ποτέ ως τώρα διαδηλωτές τόσο κοντά στον χώρο που διεξάγονταν οι εργασίες, αν και τελικά δεν κατάφεραν να τις εμποδίσουν. Η Μέρκελ καταδίκασε «τις βίαιες διαδηλώσεις». 

Ads

Όταν οι ηγέτες της G20 συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία με έργα του Μπετόβεν στο συναυλιακό κέντρο Έλμπφιλαρμονί στη μία όχθη του ποταμού Έλβα, οι διαδηλωτές από την απέναντι όχθη έβαλαν δυνατά στα μεγάφωνα Τζίμι Χέντριξ.

Σε ένα άλλο περιστατικό οι δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν αύρες νερού για να διαλύσουν ένα ζευγάρι που φιλιόταν στον δρόμο πριν στραφούν και εναντίον των άλλων διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο. 

Καπνοί πάνω από το Αμβούργο

Συγκρούσεις και επεισόδια 

Αύρες εναντίον διαδηλωτών 

Δείτε φωτογραφίες: 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image