«… Ήμασταν στο διπλανό βαγόνι. Οι θέσεις ήταν όλες κατειλημμένες και υπήρχαν πολλοί όρθιοι επιβάτες. Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και στη συνέχεια μια έντονη οσμή και καπνός. Μετακινηθήκαμε όλοι προς την αντίθετη πλευρά του βαγονιού. Άνθρωποι ποδοπατήθηκαν, δυο γυναίκες λιγοθύμησαν. Κι όλα αυτά ενώ το τρένο συνέχιζε να κινείται. Δεν σταμάτησε. Όλοι βγήκαν έξω στο σταθμό Τεχνολογικό Ινστιτούτο, Εκεί είδαμε ότι το διπλανό βαγόνι ήταν διαλυμένο, τα παράθυρα σπασμένα και αίματα…»

Ads

Αυτή είναι μία από τις πολλές μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Τραγικός απολογισμός τουλάχιστον 10 νεκροί και 37 τραυματίες.

«Η φίλη μου ήταν στο διπλανό βαγόνι, όταν εξερράγη. Είπε ότι άρχισε να τρέμει το βαγόνι. Κι όταν βγήκε έξω είδε ανθρώπους ακρωτηριασμένους. Άνθρωποι κείτονταν αιμόφυρτοι, τα μαλλιά τους ήταν καμμένα. Μας είπαν να μετακινηθούμε προς την έξοδο, γιατί δεν θα συνεχιζόταν το δρομολόγιο. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο ρωσικό Life News.

Τριήμερο πένθος στην Αγία Πετρούπολη

Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης κήρυξαν τριήμερο πένθος στην πόλη μετά την επίθεση στο μετρό, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνήτη, Αντρέι Κιμπίτοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Με εντολή του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, από αύριο κηρύσσεται τριήμερο πένθος» αναφέρεται στον λογαριασμό του.

Ads

image

Ρώσοι πολίτες άφησαν λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων σε μία από τις εισόδους του μετρό της πόλης, αργά το απόγευμα της Δευτέρας…