Αφού δεν θέλει η Αθήνα… η πόλη του Ακράγαντα, στην Σικελία, αποφάσισε να καλέσει αυτή τον οίκο μόδας Gucci για να οργανώσει επίδειξη μόδας στους αρχαιοελληνικούς ναούς της.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Κοιλάδας των Ναών (Valle dei Templi) Τζουζέππε Παρέλλο δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα La Repubblica: «Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς, ο οίκος Gucci ας έρθει, λοιπόν, εδώ». Κατά την άποψή του «μια τέτοια πρωτοβουλία θα είχε θετικό αντίκτυπο και για την όλη εικόνα της περιοχής».

Ο Τζ. Παρέλλο, παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι «μόνον παιδιά και σχολεία μπαίνουν δωρεάν στον αρχαιολογικό χώρο με τον ναό της Ήρας και της Ομόνοιας» και πως «όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν, και να πληρώσουν πολύ».

Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το 2015 και το 2016 η εταιρία Google, καταβάλλοντας  εκατό χιλιάδες ευρώ νοίκιασε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα για διοργάνωση δείπνου με γνωστά ονόματα του διεθνούς χρηματοοικονομικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Αντζελίνα Ζολί και η Σαρλίζ Θεόν.