Απότομη κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο, με την αμερικανική πολεμική αεροπορία να καταγράφει αριθμούς ρεκόρ στην χρήση βομβών.

Ads

Σύμφωνα με τον ιστότοπο MilitaryTimes, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, μόνο τον Αύγουστο του 2017, έριξε συνολικά 500 κατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους σε επίγειους στόχους, ενώ, ο αριθμός των διαφόρων τύπων οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από βομβαρδιστικά, καταδιωκτικά και drone, ξεπερνά τις 2.000 μονάδες.

Αυτή η αύξηση της πολεμικής δραστηριότητας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν καταγράφηκε στο φόντο της απόφασης της Ουάσιγκτον να στείλει επιπλέον 5.000 στρατιωτικούς στην χώρα.

Ο επικεφαλής του επιτελείου της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, David Goldfein, δήλωσε λακωνικά, ότι οι αεροπορικές επιδρομές απλώς «αναπροσανατολίστηκαν» από την Αλ Κάιντα  προς «άλλες απειλές».

Ads

Θυμίζουμε, ότι οι ΗΠΑ έριξαν στο Αφγανιστάν και την πιο ισχυρή μη πυρηνική βόμβα στον κόσμο, την GBU-43 Massive Ordnance Air Blast (MOAB), γνωστή και ως «μητέρα όλων των βομβών».