Νέοι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν την Παρασκεύ το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ads

Σύμφωνα με εκρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού, τα ισραηλινά βομβαρδιστικά χτύπησαν θέσεις της Χαμάς και συγκεκριμένα «ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη όπλων».

Υπάρχουν αναφορές για αρκετούς τραυματίες. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, από τις αεροπορικές επιδρομές τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών έξι παιδιά. 

Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες ωστόσο δεν επέφεραν κάποιο πλήγμα σε ισραηλινό έδαφος καθώς καταρρίφθηκαν από την υπερσύγχρονη Ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα, την γνωστή ως «Iron Dome».

Ads

Οι νέοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έρχονται λίγες ώρες μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις Παλαιστινίων σε Δυτική Όχθη, Γάζα και Ιερουσαλήμ, οι οποίες έχουν ξεσπάσει ύστερα από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος, από ισραηλινά πυρά, και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν. 

Βίντεο από τη στιγμή των βομβαρδισμών