Λήψη από κάμερα παρακολούθησης, που φέρεται να καταγράφει την στιγμή της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τις αρχές, η έκρηξη προκλήθηκε μετά την συντριβή του αεροπλάνου, το οποίο, μέχρι εκείνη την στιγμή, ήταν ακέραιο. 

Ads

Στο μεταξύ, στην περιοχή της τραγωδίας, οι διασώστες ανακάλυψαν μία τρύπα στο έδαφος διαμέτρου περίπου επτά επί τεσσάρων μέτρων και βάθους περίπου ενάμιση μέτρου μέσα στην οποία βρήκαν ανθρώπινα μέλη. Μέχρι στιγμής, τα σωστικά συνεργεία έχουν περισυλλέξει τουλάχιστον 209 ανθρώπινα μέλη.

Το AN-148 συνετρίβη σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντιέτοβο της Μόσχας, παρασέρνοντας στον θάνατο το σύνολο των 65 επιβατών και των έξι μελών του πληρώματος. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 14:28 τοπική ώρα (13:28 ώρα Ελλάδας), τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του. Κατέπεσε στην περιοχή Ραμένσκι, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

«Εξήντα πέντε επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο αεροσκάφος, όλοι είναι νεκροί», ανακοίνωσε η υπηρεσία της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για τις μεταφορές.

Ads

Οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από την περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων, ενώ μεταξύ τους ήταν ένας έφηβος και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ένας Ελβετός υπήκοος περιλαμβανόταν στους επιβάτες.

Το αεροσκάφος Antonov- 148 ξεκίνησε πτήσεις το 2010, σύμφωνα με την Saratov Airlines, ενώ η εκπρόσωπός του Ελένα Βορόνοβα, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

Από την πλευρά της η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας. «Εξετάζονται όλες οι πιθανές εκδοχές για την καταστροφή, κυρίως οι μετεωρολογικές συνθήκες, ο ανθρώπινος παράγοντας και η τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους», τόνισε.