Συναγερμός σήμανε στο τουρκικό αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, στην ανατολική πλευρά της πόλης, καθώς αεροπλάνο Boeing 737 – 800, της εταιρείας Pegasus, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης, έπεσε πάνω σε τοίχο και κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και φωτιά. 

Ads

Το αεροπλάνο, στο οποιό επέβαιναν 177 άτομα μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά, βγήκε εκτός διαδρόμου για άγνωστο ακόμη λόγο, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες επισημαίνουν πως η περιοχή πλήττεται από σφοδρή βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους και ο διάδρομος ήταν ολισθηρός. Μάλιστα αναφέρεται πως δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν. Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Αν και αρχικά ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως από το ατύχημα δεν υπάρχουν νεκροί, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Fahrettin Koca, σύμφωνα με το CnnTurk. Επίσης έχει ανακοινωθεί πως 139 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την κατάστασή τους. 

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» δήλωσε νωρίτερα ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. 

Ads

Η στιγμή της σύγκρουσης

 
Εικόνες από το σημείο του ατυχήματος