Σε έναν περίεργο ύποπτο κατέληξε η αστυνομία της Ιαπωνίας για την απόπειρα δολοφονίας μιας 82χρονης γυναίκας. Και ο βασικός ύποπτος φαίνεται να είναι μια… αδέσποτη γάτα μετά από τις πρώτες έρευνες.

Ads

Ειδικότερα, η 82χρονη γυναίκα βρέθηκε να αιμορραγεί από 20 τραύματα στο πρόσωπο της σε μια ορεινή περιοχή της νότιας Ιαπωνίας. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε από την κόρη της, Μαγιούκο Ματσουμότο, που είχε πάει να την επισκεφτεί.

Ο ιατροδικαστής μετά την εξέταση, έκανε λόγο για τραύματα πρωτοφανούς αγριότητας και στη συνέχεια η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

«Όταν τη βρήκαμε, ολόκληρο το πρόσωπό της πάνω από το πιγούνι της ήταν καλυμμένο με αίμα. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί», ανέφερε η Μαγιούκο Ματσουμότο.

Ads

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάποιο σημάδι διάρρηξης στο σπίτι, ούτε ίχνη εισόδου ή εξόδου κάποιου προσώπου περίπου την ώρα που υπολόγισαν ότι έγινε η επίθεση. Μελετώντας πιο διεξοδικά την υπόθεση, κατέληξαν ότι οι πληγές της ηλικιωμένης έμοιαζαν πολύ με γρατζουνιές γάτας.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν να ερευνούν τις αδέσποτες γάτες της περιοχής και βρήκαν μικρή ποσότητα αίματος στα νύχια μιας γάτας, το οποίο πιθανότατα να είναι ανθρώπινο.

Η τελική απάντηση αναμένεται να δοθεί από το εγκληματολογικό εργαστήριο, όπου και στάλθηκε για ανάλυση δείγμα από το αίμα και περιμένουν τα αποτελέσματα.