Ο Γιουσούφ Γερκέλ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια μιας εβδομάδας για «χτύπημα στο πόδι», μετά τις κλοτσιές που έριξε σε διαδηλωτή, ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος και ακινητοποιημένος από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ads

Στη φωτογραφία (κεντρική) φαίνεται ο Γιουσούφ Γερκέλ να κλοτσάει τον διαδηλωτή κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής συγκέντρωσης μετά την έκρηξη στο ορυχείο της Σόμα, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 380 ανθρακωρύχοι.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν μετά τους τραμπουκισμούς του, σύμφωνα με τη Hurriyet, επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Άγκυρας. Ιατρικές πηγές ανέφεραν πως παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο. Οι γιατροί διέγνωσαν «τραύμα στους μαλακούς ιστούς» και του χορηγήθηκε άδεια μιας εβδομάδας για λόγους ασθενείας. «Έχει δυσκολία στην κίνηση», ανέφερε η ιατρική αναφορά.

Ο Γερκέλ ισχυρίζεται πως ήταν σε άμυνα όταν κλότσησε τον διαδηλωτή, ο οποίος, όπως λέει «του είχε επιτεθεί νωρίτερα». Κατήγγειλε πως προκλήθηκε και πως ο διαδηλωτής τον προσέβαλε.

Ads

Ωστόσο η Hurriyet αναφέρει πως ο διαδηλωτής είχε ακινητοποιηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας γιατί νωρίτερα είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Όταν ο Γερκέλ είδε πως ο διαδηλωτής είχε ακινητοποιηθεί έτρεξε κατά πάνω του και άρχισε να τον κλοτσάει. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον κλότσησε τρεις ή τέσσερις φορές.