Η ικανότητα του Facebook να διαχειριστεί την τελευταία κρίση για παραβιάσεις στοιχείων θα καθορίσει εν τέλει το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρίας, δήλωσε αναλυτής της Goldman Sachs σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Ads

Η μετοχή κατέγραψε βουτιά μετά από δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία πολιτικών αναλύσεων Cambridge Analytica κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία από τα προφίλ 50 εκατ. χρηστών του Facebook χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το Facebook δέχεται πυρά για τον ρόλο του στην υπόθεση και κατηγορείται για παραβίαση δεδομένων.

«Σίγουρα εισάγει ένα επίπεδο αβεβαιότητας που δεν είχαμε δει πριν με το Facebook», δήλωσε σήμερα στο CNBC ο Χιθ Τέρι, επικεφαλής αναλυτής για τον τομέα του ίντερνετ στην Goldman Sachs. Ο Τέρι εξήγησε ότι κάθε ταχέως αναπτυσσόμενος τεχνολογικός γίγαντας είναι πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοια κρίση. «Το ίδιο ισχύει και για το Facebook. Το πώς θα το διαχειριστούν αυτό είναι που τελικά καθορίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον τους», δήλωσε ο Τέρι.

Η εταιρεία Facebook Inc. θα ενημερώσει αύριο στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εν μέσω της εντεινόμενης πίεσης που δέχεται προκειμένου να δώσει απαντήσεις για τη φερόμενη χρήση των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών της από την εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica.

Ads

Μια εκπρόσωπος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και ένας βοηθός στη Γερουσία επιβεβαίωσαν ότι θα γίνει αυτή η ενημέρωση.

Πολλοί Αμερικανοί βουλευτές έχουν ζητήσει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου ο ίδιος ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.