Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους είναι σύμφωνοι με τη νομιμοποίηση της ευφορικής χρήσης της κάνναβης από ενήλικες, ενώ περίπου το 30% από αυτούς είναι πρόθυμοι να κάνουν και σχετικές αγορές με την λήξη της απαγόρευσης. 

Ads

Όπως αναφέρει το Reuters, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των σχετιζόμενων με την κάνναβη εταιρειών Hanway και Curaleaf International, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δηλώνει ότι επιθυμεί να δει το φυτό να πωλείται νόμιμα από ειδικευμένα καταστήματα, ενώ το ποσοστό όσων υποστηρίζουν και την κατ’ οίκον καλλιέργεια δεν είναι αμελητέο.

«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή 3 με 4 χρόνια πίσω από την Αμερική σε σχέση με τη νομιμοποίηση και τη ρύθμιση της σχετικής αγοράς», δηλώνουν σχετικά εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, συμπληρώνοντας ότι η αγορά του φυτού στην Ευρώπη αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2025.

Όπως σημειώνει το You May Say.. mag, η Μάλτα είναι η χώρα της γηραιάς ηπείρου που έκοψε πρώτη το νήμα της νομιμοποίησης  και εντός του ’22 αναμένεται να ξεκινήσουν νόμιμες πωλήσεις του φυτού και στην Ελβετία, όλοι όμως αναμένουν την «ισχυρή Γερμανία που προχωράει ταχύτατα προς τη νομιμοποίηση να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή -αλλάζοντας τις ισορροπίες στην Ευρώπη και συμπαρασύροντας τις ασθενέστερες οικονομικά ή πληθυσμιακά  χώρες.

Ads

image

image

 H έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Savanta ComRes για λογαριασμό των εταιρειών Hanway και Curaleaf International. Το δείγμα της αποτέλεσαν 9,043 ενήλικες -ηλικίας 18 και άνω- από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ελβετία και την Αγγλία, που ερωτήθηκαν σχετικά το διάστημα 24 Φεβρουαρίου έως 24 Απριλίου του 2022.

Κατά τα άλλα η Ιταλία και η Πορτογαλία ξεχωρίζουν ως οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ της νομιμοποίησης, ενώ στην Ολλανδία -που επί δεκαετίες η κάνναβη ήταν -περιορισμένα και σχετικά αποποινικοποιημένη- το ποσοστό δεν ξεπερνά το 47%.

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη την έρευνα πατώντας εδώ, ενώ στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να πάρετε μια ματιά από τα αποτελέσματα που κατέγραψε

image

image