Ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση ενός κτιρίου στη Μουμπάι (Βομβάη) αυξήθηκε σήμερα σε 33, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.

Ads

Είκοσι δύο άνδρες, οκτώ γυναίκες και τρία παιδιά σκοτώθηκαν όταν το τετραώροφο κτίριο, που βρισκόταν στη συνοικία Μπεντί Μπαζάαρ στο κέντρο της Μουμπάι, κατέρρευσε χθες Πέμπτη το πρωί περίπου στις 08:40 (τοπική ώρα, 06:10 ώρα Ελλάδας).

«Τη νύχτα ανασύραμε 15 πτώματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 33», δήλωσε ο Τανάτζι Κάμπλε εκπρόσωπος της πόλης της Μουμπάι.

Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, το κτίριο Μπεντί Μπαζάαρπου κατέρρευσε ήταν ηλικίας σχεδόν 120 ετών και επρόκειτο να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αστικής ανάπλασης της συνοικίας . «Τα περισσότερα κτίρια του Μπεντί Μπαζάαρ είναι παλιά και σε κακή κατάσταση. Ζούμε μέσα στον φόβο ότι θα καταρρεύσουν όταν έρθει ο μουσώνας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 63χρονος Μοχάμεντ Σαΐχ, ένας κάτοικος της περιοχής.

Ads

Το 2013, 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε μια πολυκατοικία σε μια άλλη συνοικία της πόλης, σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες αυτού του είδους στη Μουμπάι.