Oχτώ παιδιά από την Ολλανδία έλαβαν μέρος σε μια ταινία μικρού μήκους για να διαμαρτυρηθούν για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αμάχων – και κυρίως παιδιών – στη Γάζα. Σε ένα σύντομο βίντεο που έφτιαξε ο σκηνοθέτης Abdelkarim El-Fassi, οκτώ παιδιά από την Ολλανδία διηγούνται την ιστορία οκτώ παιδιών από την Παλαιστίνη που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, τις τελευταίας δύο μέρες στη Γάζα χάνει τη ζωή του ένα παιδί κάθε μία ώρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχει ξεπεράσει τους 800.

Ads

Το βίντεο αφηγείται ακριβώς που βρίσκονταν τα παιδιά την ώρα του θανάτου τους. Μερικά ήταν στο Facebook, άλλα κοιμούνταν ή έβλεπαν κάποιον αγώνα του Μουντιάλ. Από το 2000, κάθε τρεις μέρες, ένα παιδί στην Παλαιστίνη σκοτώνεται  από τον ισραηλινό στρατό. Κατά τη διάρκεια της χερσαίας επίθεσης των τελευταίων ημερών ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε.


 
Η ταινία του Abdelkarim El-Fassi ξεκινά ουσιαστικά την καμπάνια ευαισθητοποίησης «Δεν είμαι πια εδώ, σε νοιάζει;»: «Είναι απαραίτητη επειδή οι δυσανάλογης έκτασης ενέργειες του Ισραήλ, το οποίο παραβιάζει πολλές διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουν καταδικαστεί. Αξίζει λιγότερο η ζωή ενός παιδιού  από την Παλαιστίνη;»