Η καμπάνια με τα μπουγελώματα ή αλλιώς το γνωστό σε όλους πλέον «Ice Bucket Challenge», έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, με διάσημους και μη, ανά τον κόσμο να βρέχονται για «φιλανθρωπικό σκοπό».

Ads

Εμπνευστής της καμπάνιας ήταν ο Κόρει Γκρίφιν, ένας φιλάνθρωπος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συγκέντρωση χρημάτων για την καμπάνια. Ο Γκρίφιν βρήκε τραγικό θάνατο κάνοντας κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή της  Ναντάκετ της Μασαχουσέτης. Πνίγηκε, όταν βούτηξε από εξέδρα στο νερό. Τα ακριβή αίτια θανάτου δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστά.

Το «Ice Bucket Challenge» δημιουργήθηκε για την συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την καταπολέμηση της νόσου ALS (αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης). Νόσο από την οποία πάσχει ο καλός του φίλος Πήτερ Φρέιτς, γεγονός που τον ευαισθητοποίησε περισσότερο.

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του του είχε εκμηστηρευτεί μια μέρα πριν το θάνατό του, ότι ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη, μιας και το εγχείρημα του είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετά εκατομμύρια δολάρια από δωρεές. Μέχρι στιγμής, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί φτάνει τα 22,9 εκατ. δολάρια.

Ads

Τι είναι το «Ice Bucket Challenge»;

Το  «Ice Bucket Challenge» ξεκίνησε για να γίνει ευρύτερα γνωστή η ασθένεια της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης και να συγκεντρωθεί ένα ποσό ώστε να συνεχιστεί περαιτέρω η έρευνα για την αντιμετώπιση εκείνης και κυρίως των συμπτωμάτων της. Εκείνοι που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα προέτρεπαν τον κόσμο να μπει στη σελίδα μίας ένωσης για το ALS και να δωρίσουν κάποια χρήματα ή αλλιώς να μπουγελωθούν. Αν διαλέξεις να μπουγελωθείς πρέπει στη συνέχεια να προκαλέσεις 3 άτομα για να κάνουν κάποια δωρεά ή να μπουγελωθούν και αυτοί.

Πολλοί διάσημοι διάλεξαν να βραχούν από τον ιδρυτή του Facebook και της Microsoft μέχρι τον τέως πρόεδρο της Αμερικής αλλά λίγοι κάνανε την διαφορά και δώσανε χρήματα όπως ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν.