Με ένα ιδιαίτερο βίντεο η οργάνωση WildAid προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους Κινέζους ότι εάν δεν αλλάξουν τρόπο ζωής, το μέλλον λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης διαφαίνεται ζοφερό. 

Ads

Η εκπρόσωπος της WildAid Κίνας, Μάι Μέι δήλωσε : «Θέλαμε να βρούμε έναν χιουμοριστικό τρόπο για να μιλήσουμε για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Οι άνθρωποι εμφανίζονται με τριχωτές μύτες, οι οποίες είναι απαραίτητες επειδή πρέπει να φιλτράρουν το νέφος. Το βίντεο δείχνει μια ομάδα κομψών Κινέζων -ακόμα κι ενός σκύλου- με «καλλωπισμένα» μαλλιά στις μύτες, σε μία καθημερινότητα στην οποία κυριαρχεί ένας «σάπιος, πνιγερός αέρας και το ατελείωτο νέφος».

«Γι’ αυτούς, αυτός είναι ο τρόπος ζωής» λένε οι λεζάντες. Όμως ένας νεαρός αποφασίζει να βάλει τέλος στην εμπόδιση και ξυρίζει την τριχωτή μύτη του ώστε να μπορεί να αναπνεύσει «γιατί μου θυμίζει ότι κάποτε ο ουρανός ήταν μπλε».

Ads

Η καμπάνια στοχεύει κυρίως στους νέους Κινέζους διότι αυτοί «έχουν τη θέληση να αλλάξουν, να δεχτούν νέες ιδέες ενώ είναι προετοιμασμένοι για κάτι καλύτερο». Η αλλαγή δεν είναι δύσκολη σύμφωνα με την WildAid, αφού οι άνθρωποι πρέπει απλά να σταματήσουν να περιμένουν την κυβέρνηση να λάβει δράση για να διορθώσει το πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο εδώ:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=65vZmVeWAjA]