Ένα ποδοσφαιρικό έπος έγραψε χθες, η Μπαρτσελόνα που έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος 4-0, σε νοκ άουτ αγώνες, και να προκριθεί επικρατώντας με 6-1 της Πάρι Σεν Ζερμέν στην «κόλαση» του Καμπ Νου. 

Ads

Η νίκη όμως, των Καταλανών πυροδότησε και πολιτικές κόντρες στην Ελλάδα. 

Μια ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με πολίτες, φίλους του κόμματος, ρωτήθηκε και για τα ποδοσφαιρικά.

Όταν του ζητήθηκε να κάνει μια εκτίμηση ποια ομάδα θα κατακτήσει το Champions League, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως ποντάρει στην Παρί Σεν Ζερμέν, που πριν από μερικές ημέρες είχε συντρίψει με 4-0 τη Μπαρτσελόνα. Όμως οι Καταλανοί, γράφοντας ένα ποδοσφαιρικό έπος, ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και προκρίθηκαν έναντι των Παριζιάνων με 6-1.

Ads

Έτσι, ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία για ένα διαδικτυακό τρολάρισμα στον πρόεδρο της ΝΔ. «Τελικά @kmitsotakis η PSG θα κερδίσει το Champions League όσο και η ΝΔ τις επόμενες εκλογές», έγραψε στο Twitter.

Άμεση ήταν και η απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος απάντησε επίσης με ένα tweet. «@atsipras Καλά, μια λάθος πρόβλεψη για το Champions League έκανα, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ…»