Σε γήπεδο γκολφ για αποκλειστική χρήση των Ελλήνων βουλευτών θα μετατραπεί μεγάλο μέρος του Εθνικού Κήπου όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ιδέα ήταν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επέλεξε τον τρόπο αυτό για να δείξει έμπρακτα το «ευχαριστώ» του στους Έλληνες βουλευτές για την πολύχρονη προσπάθειά τους και για να χαιρετίσει την έλευση του 2014, χρονιά «ανάκαμψης και ελπίδας» όπως άλλωστε τη χαρακτήρισε και στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα που απήθυνε στον Ελληνικό λαό.

Ads

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως περισσότερα από τα δεκατρία δέκατα τέταρτα του Εθνικού Κήπου θα υποστούν κάποιου είδους ανάπλαση. Συγκεκριμένα, από τα 28,5 εκτάρια της συνολικής έκτασης του πάλαι ποτέ Βασιλικού Κήπου (συμπεριλαμβανόμενου και του Ζαππείου), τα 15 θα μετατραπούν σε ανοιχτό χώρο με γρασίδι, ενώ τμήμα έκτασης 8,5 εκταρίων θα διατηρηθεί ανέπαφο αποκτώντας χαρακτήρα περιοχής με φυσικά εμπόδια. Από τα εναπομείναντα 5 εκτάρια, στα 3 θα διαμορφωθεί αναψυκτήριο και χώρος στάθμευσης αμαξιδίων γκολφ ενώ τα υπόλοιπα 2 θα παραμείνουν στη διάθεση του κοινού.

«Από καιρό είχα επισημάνει στον πρωθυπουργό πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια παρτίδα γκολφ μετά από μια εξαντλητική συνεδρίαση. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πλέον δεν θα χρειάζεται να τρέχω μέχρι τη Γλυφάδα για να εκτονώσω το συσσωρευμένο στρες. Ελπίζω μόνο οι υπόλοιποι βουλευτές να φανούν αντάξιοι της περίστασης και να εξοπλίσουν την γκαρνταρόμπα τους με την κατάλληλη ένδυση», δήλωσε ερωτώμενος σχετικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως μια παρτίδα γκολφ θα βοηθήσει ιδιαίτερα στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των βουλευτών οι οποίες δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την τρόικα και τα μνημόνια. «Θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε πως πρώτα από όλα είμαστε φίλοι», κατέληξε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαιρέτησε την κίνηση του πρωθυπουργού ενώ τόνισε πως διακαής πόθος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία χώρων γαλλικού μπιλιάρδου στο υπόγειο του κτιρίου της Βουλής.

Τέλος, θετικά χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στο σύνολό τους οι Έλληνες βουλευτές, θεωρώντας πως αξίζουν αυτή την ανταμοιβή. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή βουλευτές οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την δυσκολία των κανόνων του παιχνιδιού χαρακτηρίζοντάς τη «απάνθρωπη».

Ads

To Kουλούρι