H λιτή ανακοίνωση του καναλιού προκάλεσε πανικό στους απανταχού λάτρεις του τηλεπαιχνιδιού.

Ads

Η μετάδοση της σειράς θα διακοπεί καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, προφανώς για να βγάλει τους πιστούς από τη δύσκολη θέση της επιλογής ανάμεσα στην τηλοψία των τεκταινόμενων στο σόου και την αμαρτία της μη προσέλευσης στους ναούς.

Οι πληροφορίες ότι το κανάλι αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της σειράς μετά από πιέσεις κύκλων της εκκλησίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, αν και επισήμως διαψεύδονται από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές έχουν βάση.

H πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία τα μισά έσοδα από τα παγκάρια της εκκλησίας θα διατίθενται για την πληρωμή των συντάξεων των ιερέων οδήγησε παράγοντες του Υπουργείου να συνεκτιμήσουν τους κινδύνους που θα διέτρεχε η αγορά από πιθανή πτώση του “εκκλησιαστικού τζίρου”.

Ads

Σύμφωνα με μελέτη που έχoυν στα χέρια τους οι ράμπο του Oικονομικών, παραγωγικοί κλάδοι όπως αυτός της βιοτεχνίας εκκλησιαστικών ενδυμασιών θα κινδύνευαν να καταρρεύσουν (οι συνταξιούχοι ιερείς είναι αυτοί που βασικά στηρίζουν τον κλάδο) δημιουργώντας απρόβλεπτες και αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά.

Για άλλη μια φορά λοιπόν θεατές της αναλγησίας του κράτους απέναντι στις επιθυμίες των πολιτών τις οποίες μπορούμε να δούμε και παρακάτω να ξεδιπλώνονται εύγλωτα μέσω των tweet τους.

2