Παρασκευή 21/12. Όλοι/ες περιμένουμε με αγωνία την εκπλήρωση μίας προφητείας, χαμένης στα βάθη των αιώνων. Δε συμβαίνει τίποτα απολύτως.

Ads

Γι’ ακόμη μία φορά οι ιστορικά ανακόλουθοι Μάγια έπεσαν έξω. Η σοφία του αρχαίου λαού της Λατινικής Αμερικής ηττάται κατά κράτος όταν αναμετράται  με την ανθεκτικότητα του κόσμου του μεταφορντικού καπιταλισμού.

image

 

 

Η σημερινή επιβίωση του πλανήτη, των ανθρώπων του, των πόλεων του, των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους κατοίκους του δε μας εκπλήσσει. Ενάντια στις προφητείες, από όπου κι αν προέρχονται και ανεξάρτητα με το περιεχόμενο τους (το οποίο μπορεί να ποικίλλει ανάμεσα στην τελική νίκη του σοσιαλιστικού επέκεινα και την ολοκληρωτική καταστροφή), είχαμε από την αρχή προκρίνει τον ιστορικό υλισμό ως μέθοδο ανάλυσης της ιστορίας και εξαγωγής συμπερασμάτων.

Ads

 

Στο συγκεκριμένο σύστημα μελέτης, οι νομοτέλειες, οι βεβαιότητες, οι αιώνιες αλήθειες και φυσικά οι προφητείες δεν έχουν θέση. Το παρελθόν, οι σχέσεις που αναπτύσσονται, οι παραγωγικές δυνάμεις σκιαγραφούν τις δυνατότητες του μέλλοντος, τις πιθανές εναλλακτικές ενός αχαρτογράφητου ιστορικού ορίζοντα. Δεν ορίζουν μέρες, δε σημειώνουν Χ σε ημερολόγια και κυρίως δεν καθηλώνουν ανθρώπους πίσω από ρολόγια περιμένοντας πότε θα πάει 12.

 

Θα συνεχίσουμε αγνοώντας τις προφητείες και τις έστω και αρχέγονες αλήθειες που πρεσβεύουν. Τώρα που η καταστροφή αναβλήθηκε, έχουμε ένα κόσμο να ανατρέψουμε…

 

Πηγή: arenilegal