Μια είδηση που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα έχει φέρει τα πάνω κάτω στα social media. Η είδηση ανέφερε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έχει τοποθετηθεί «κεραία υψηλής συχνότητας» που μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για το λόγο αυτό ζητήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να γίνει μέτρηση ακτινοβολίας στην περιοχή. Μάλιστα αναφέρει ότι από τα πρώτα στοιχεία η εκπομπή ακτινοβολίας αγγίζει τα 4.800 megahertz, αριθμό πολλαπλάσιο από αυτόν που εκπέμπουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.
 

Ads

Είναι φυσικά γνωστό ότι τα Hz και τα MHz είναι μονάδες συχνότητας και όχι ισχύος. Η ισχύς στο Διεθνές Σύστημα (SI) μετριέται σε Watt (W). Η εν λόγω κεραία εκπέμπει ισχύ μικρότερη ή ίση των 400 W, πολύ μικρότερη και από την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας. Αν ίσχυαν τα νούμερα του δημοσιεύματος, οι γύρω περιοχές θα έπρεπε να είχαν εκκενωθεί.
 
Το δημοσίευμα πάντως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης καθώς το twitter πλημμύρισε από δεκάδες σατιρικά posts  και δημιουργήθηκε το ειδικό hashtag: #aktinovolia_ert

Το #aktinovolia_ert

Tweets about “#aktinovolia_ert”

Στο παιχνίδι και το Facebook

«Έξω από την ERT τα κινητά φορτίζουν μόνα τους».
 
«Σοκ προκαλεί σε όλη την επιστημονική κοινότητα η απόφαση της Σουηδικής ακαδημίας η οποία ανακοίνωσε ότι αφαιρεί το Νόμπελ φυσικής από τους Ένγκλερτ και Χιγκς και το απονέμει στους συντάκτες της παραγγελίας για έλεγχο ακτινοβολίας της κεραίας της ΕΡΤ. Οι Φαηλομουρούτηδες ράβουν κουστούμι για την απονομή».

image
 
«Σύμφωνα με ειδικό επιστήμονα κανάλια που δεν μεταδίδουν κυβερνητική προπαγάνδα εκπέμπουν βλαβερή ακτινοβολία».
 
«Καταδικάζετε την ακτινοβολία απο όπου κι αν προέρχεται;»

image
 
«Η ΕΡΤ είναι ο Αντίχριστος!»