Συνεχίζεται η αναζήτηση υποψηφίου καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί αξιόπιστος αγοραστής για το στέγαστρο Καλατράβα, επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί αξιωματούχος του ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Όπως ανακοινώθηκε, το στέγαστρο που βγήκε προς πώληση το 2010 ξεκινώντας από την τιμή του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και πλέον πωλείται προς 30 εκατομμύρια, έχει προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών διεθνούς φήμης επενδυτών, κανείς όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει κάποια χειροπιαστή πρόταση.

Ads

Τα έσοδα από την πώληση της στέγης, η οποία αποτέλεσε «σήμα κατατεθέν» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, είχαν συμπεριληφθεί ήδη στο πρώτο μνημόνιο με την τρόικα όμως φαίνεται πως οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν οικτρά, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανείς που να εκτιμήσει την φουτουριστική απλότητα, την κατασκευαστική αρτιότητα αλλά και τη χρηστική αξία του γιγαντιαίου σκεπάστρου.

Στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε, κάνοντας μια ανασκόπηση των τελευταίων τριών ετών: «Αρχικά θεωρούσαμε πως το στέγαστρο θα ήταν από τα πρώτα που θα πουλιόντουσαν, φαίνεται όμως πως το μυαλό μας ήταν ακόμα στη χλιδή του 2004. Ήταν δύσκολο να σκεφτούμε πως δεν θα βρισκόταν κανείς που να θέλει αυτό το στολίδι. Τρία χρόνια μετά, οι μόνοι που έχουν εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον είναι ένα πλυντήριο αυτοκινήτων από το Οντάριο του Καναδά και κάποιοι θαμώνες του Κάβο Παραντίσο στη Μύκονο τους οποίους ο πρωινός ήλιος ενοχλεί στα μάτια. Κανείς από τους δύο δεν έδινε όμως πάνω από πεντακόσια ευρώ.»

«Κάποια στιγμή κυκλοφόρησαν φήμες ότι ενδιαφέρεται ο Ρώσος μεγιστάνας που αγόρασε τον Σκορπιό, ο οποίος ήθελε να σκεπάσει μέρος του νησιού για να φέρει εκεί τα άλογά του, όμως δεν ακούσαμε ποτέ τίποτα από την πλευρά του και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα» συμπλήρωσε περίλυπος ο 48χρονος τεχνοκράτης.

Ads

Παρά τις δυσκολίες, οι αρμόδιοι δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για την αξιοποίηση της περιουσίας της Δημοσίου προς όφελος των πολιτών, έστω και αν πια προσβλέπουν μόνο σε ένα θαύμα για την εύρεση αγοραστή. «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» τονίζουν καθώς ταξινομούν για μια ακόμη φορά τις φωτογραφίες της στέγης αναπολώντας τις στιγμές των τελετών έναρξης και λήξης των Αγώνων του 2004.

Το Κουλούρι