Έχει το μέγεθος φορητού υπολογιστή, μοιάζει με πατίνι ή και σκέιτμπορντ και χωράει σε μια τσάντα. Ο λόγος για το όχημα WalkCar, το νέο όχημα που είναι το πρώτο στον κόσμο «αυτοκίνητο σε τσάντα».

Ads

Κατασκευαστής του είναι ένας 26χρονος Ιάπωνας μηχανικός, ο Κουνιάκο Σάτο, ο οποίος, σύμφωνα με το Reuters, συνεργάστηκε με την κατασκευαστική εταιρεία Cocoa Motors, για να φτιάξει αυτό το μίνι αυτοκίνητο.

To WalkCar κινείται με μπαταρία λιθίου που χρειάζεται τρίωρη επαναφόρτιση, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει μεταξύ δύο και τριών κιλών, ανάλογα με το αν προορίζεται για χρήση σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Μπορεί να σηκώσει βάρος έως 120 κιλών και κινείται με ταχύτητα έως δέκα χιλιομέτρων την ώρα σε μια απόσταση έως 12 χιλιομέτρων.

Μόλις κάποιος ανέβει σε αυτό, αυτό ξεκινά αυτόματα, ενώ μόλις κατέβει, αυτό σταματά επίσης αυτόματα. Για να στρίψει κανείς, μετατοπίζει απλώς το κέντρο του βάρους του.

Βεβαίως, ο χρήστης του WalkCar δεν έχει λόγο να ανησυχεί για το παρκάρισμα, μιας και το όχημα συμμαζεύεται πολύ εύκολα ακόμη και μέσα σε μια απλή τσάντα.

Ads

Ο 26χρονος δημιουργός του ανακοίνωσε πως το WalkCar θα είναι διαθέσιμο από φέτος το φθινόπωρο μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter που εξασφαλίζει μικρο-χρηματοδοτήσεις νέων ιδεών από ένα πλήθος πρόθυμων «επενδυτών».

Η αξία του τιμάται περίπου στα 800 δολάρια, ενώ οι πρώτες παραγγελίες του WalkCar αναμένονται από την άνοιξη του 2016.