Σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Χανίων, το δημοτικό συμβούλιο τίμησε τη 19χρονη, Ντοάα αλ Ζάμελ, η οποία, παλεύοντας τέσσερις ημέρες με τα κύματα στη θάλασσα της Μεσογείου έσωσε, κρατώντας στην αγκαλιά της, ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 17 μηνών.

Ads

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε: «Θεωρήσαμε χρέος μας ως δήμος Χανίων να πράξουμε το αυτονόητο και να σε τιμήσουμε, όχι μόνο γιατί βρέθηκες στη θάλασσα, όταν λαθροδιακινητές βύθισαν εσκεμμένα το σκάφος στο οποίο επέβαινες, και σώθηκες, αλλά και επειδή κατόρθωσες, δείχνοντας ασύγκριτη γενναιότητα να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού».

Εξάλλου, ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι σκέφτεται να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων να εκδοθεί ψήφισμα υποστήριξης και συμπαράστασης προς την 19χρονη Ντοάα, προκειμένου να της παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση, ώστε να μπορεί η νεαρή κοπέλα να παραμείνει σε όποια χώρα της Ε.Ε. επιθυμεί.

Από την πλευρά της, η Ντοάα ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αλλά και όλους όσους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.

Ads