Εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες και μία παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του θεάτρου περιλαμβάνει ο εξαήμερος εορτασμός των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Το κόστος της ανακαίνισης του θεάτρου  στοίχησε, μέσω ΕΣΠΑ, 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ads

 
Το ΔΠΘ σηκώνει αυλαία, με την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» του Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας. Στην παράσταση παίζουν ο Γιάννης Μπέζος ,ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου και η Κερασία Σαμαρά.
 
Την δεύτερη ημέρα των εγκαινίων, είναι προγραμματισμένο ρεσιτάλ με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου , η οποία θα συνοδεύεται από τον Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο και τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο.
 
image

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας με εικόνες του θεάτρου της Μαρίας Κούκου.
 
image

Το παρών στα εγκαίνια έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που σε χαιρετισμό τον οποίο απήυθυνε δήλωσε ότι «η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου είναι λαμπρό παράδειγμα, συνέπειας και συνέχειας! Σε μια χώρα που έχει ανάγκη από συνέχεια και από συνέπεια… Είναι το κορυφαίο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, που σώζεται όσο άριστα σώζεται αυτό εδώ. Είναι ιερός τόπος θεατρικής έκφρασης, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας και υποκριτικής, μεγάλων προσωπικοτήτων». «Το δημοτικό θέατρο Πειραιά είναι σύμβολο μιας πόλης και μιας χώρας που ξαναγεννιέται», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. 

Ads