H HELMEPA ανακοινώνει Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους με τίτλο «Η Θάλασσα και Εμείς – Δεσμοί μεταξύ των Ωκεανών και Kαθημερινών μας Δραστηριοτήτων» (Seas and us – Links between Ocean and Daily Life Activities).

Ads

 
Το Διαγωνισμό διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης για τις Θαλάσσιες Επιστήμες και την Τεχνολογία – EurOcean με έδρα την Πορτογαλία προς τιμήν του πρώτου Προέδρου του EurOcean, καθηγητή Mário Ruivo και σε αναγνώριση του έργου του στον τομέα των θαλάσσιων επιστημών και της έρευνας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
 
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τη σημασία των Ωκεανών και την προσφορά τους στην ανθρωπότητα.
 
Στην πιο πρωτότυπη ταινία θα απονεμηθεί το Βραβείο«Professor Mario Ruivo», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 Ευρώ που θα μοιραστεί στους νικητές των Κατηγοριών Α’ (παιδιά ηλικίας 12-18 ετών) και Β’ (νέοι ηλικίας 18-21 ετών).
 
Η απονομή του επάθλου θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή για τη 10η Επέτειο του EurOcean στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των νικητών καλύπτονται από τους διοργανωτές. Συμμετοχές γίνονται δεκτές από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες παιδιών, μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».