Τη δημοσιογράφο και λέκτορα του Πανεπιστημίου Bilgi της Κωνσταντινούπολης Αριάνα Φερεντίνου βράβευσε το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το σημαντικό έργο που επιτελεί στο εξωτερικό, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ως διεθνής ανταποκρίτρια.

Ads

 
Επιστημονική επιτροπή του Τμήματος μελέτησε τη δραστηριότητα ελλήνων ανταποκριτών στο εξωτερικό και κατέληξε σε πέντε υποψηφίους/ίες. Οι υποψηφιότητες παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα του Τμήματος και κλήθηκαν φοιτητές/τριες Τμημάτων Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών όλης της χώρας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έναν/μια ανταποκριτή/τρια προς βράβευση, ενώ πρώτη σε ψήφους αναδειχθήκατε η Αριάνα Φερεντίνου.

image
 
Η βράβευση της δημοσιογράφου έγινε σε ειδική τελετή απονομής την Παρασκευή στο Gazarte στην Αθήνα.

image
 
Η Αριάνα Φερεντίνου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης. Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός στην Ελληνική Εκπομπή του ΒΒC και scriptwriter του BBC World Service. Ήταν παραγωγός ραδιοφωνικών σειρών για το BBC όπως «ΟΙ Άλλοι Έλληνες», και «20 χρόνια της Χούντας». Ζει στην Τουρκία από τα μέσα του 90 και έχει συνεργαστεί ως ανταποκρίτρια για την Τουρκία για το Star Channel, Alter. Συνεργάζεται με την ΕΡΤ, ΔΤ, ΝΕΡΙΤ από το 1999. Υπηρξε ανταποκρίτρια του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων και είναι ανταποκρίτρια της Ελληνικής εκπομπής της DW. Αρθρογραφεί στην τουρκική Hurriyet Daily News και τα τελευταία 3 χρόνια είναι η συντονίστρια του ιντερνετικού ραδιοφώνου RadyoVesaıre της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Bilgi. Έχει καλύψει τα μεγαλύτερα γεγονότα της τελευταίας εικοσαετίας στην Τουρκία. Μεταξύ αυτών, Ίμια, δίκη Οτσαλάν, κυβερνητικές κρίσεις, Κουρδικό κτλ. Στα γεγονότα του Γκεζί ήταν παρούσα επί τόπου από την έναρξη των γεγονότων έως το τέλος. Ήταν η μόνη Ελληνίδα δημοσιογράφος που κάλυψε τα γεγονότα σε καθημερινή βάση για τηλεόραση και ραδιόφωνο με ειδικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανή κάλυψη από το χώρο των ταραχών. 

Ads