H πάμφτωχη 86χρονη Μαρίγια Ζλάτιτς από την Σερβία, κληρονόμησε μία περιουσία από τον πρώην σύζυγό της και αποφάσισε να την χαρίσει στους ανθρώπους που τη βοηθούσαν όλα αυτά τα χρόνια να επιβιώσει.
 
Η ηλικιωμένη γυναίκα ζει μόνη της σε ένα ερειπωμένο σπίτι, με μία πενιχρή σύνταξη ύψους 65 ευρώ τον μήνα. Ενημερώθηκε ότι κληρονόμησε 940.000 δολάρια Αυστραλίας (611.000 ευρώ) από τον σύζυγό της ο οποίος πέθανε το 2011. 
 
image
 
Η Μαρίγια είπε ότι «προτιμώ να συνεχίσω την ταπεινή ζωή μου, στο ίδιο ερειπωμένο σπίτι όπου μένω, και να δώσω τα χρήματα στους ανθρώπους που μ’ έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν χρειάζομαι χρήματα, για αυτό τα χάρισα. Αυτοί τα έχουν ανάγκη. Η σύνταξή των 8.000 δηναρίων (65 ευρώ) μου αρκεί».
 
image
 
Οι γείτονες της Μαρίγια ζουν σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από το καλύβι της. Την επισκέπτονται συχνά για να της δώσουν τρόφιμα και ξύλα για τη σόμπα της.
 
image
 
Η Μαρίγια και ο σύζυγός της ο Μομτσίλο, που ήταν μαραγκός, μετανάστευσαν το 1956 στην Αυστραλία. Εκείνη, όμως, επέστρεψε στη Σερβία δύο χρόνια αργότερα, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, και δεν ξαναέφυγε ποτέ από τη χώρα. Ο πρώην άντρας της είχε αποκτήσει πολλές φάρμες με βοοειδή στην Αυστραλία και έτσι απέκτησε μεγάλη περιουσία.
 
image
 
 

Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου | enallaktikos.gr

Pηγή: dailymail