Αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά μην ξεχάσετε να πάτε σινεμά στην… παραλία. Στο όμορφο νησί του Ιονίου πραγματοποιείται έως και τις 11 Αυγούστου το υπαίθριο Φεστιβάλ Κινηματογράφου SeaNema.

Ads

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ μετατρέπουν τις παραλίες σε υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες που φιλοξενούν μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες. 

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε χθες και η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περιλαμβάνει και διαγωνιστικό τμήμα στο οποίο λαμβάνουν μέρος οκτώ ταινίες: Χωρίς Γάλα του Θοδωρή Βουρνά, Αλ του Αλέξη Κουάντα, 4 Μαρτίου του Δημήτρη Νάκου, Pacino’s Way του Χάρη Παντελιδάκη, Simon Says του Νίκου Τσεμπερόπουλου, Woman του Κωσταντίνου Χαλιάσα, Dream Toy του Χρήστου Χουλιάρα, Joanna του Παναγιώτη Φαφούτη. 

Ads

Οι ταινίες διεκδικούν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Μάκης Παπαδημητρίου, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Νεριτάν Ζιντζιρία.

Παράλληλα, ο καλύτερος κριτής που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κοινό, θα επιβραβεύσει την αγαπημένη του ταινία μικρού μήκους με το Βραβείο Κοινού, προσφέροντας το DCPmastering για την επόμενη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη, ευγενική χορηγία της εταιρίας Authorwave.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις παράλληλες δράσεις εδώ