«Γκολ στη… φτώχεια, παίζοντας μπάλα για μια καλύτερη ζωή»! Αυτό ήταν το σύνθημα του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στην πόλη των Γρεβενών. Ένα παιχνίδι διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα με αντίπαλους τους θαμώνες του fuit art café (διοργανωτές της εκδήλωσης) και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Άστεγων.

Ads

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποι μας δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα, μια παρέα φίλων στα Γρεβενά φιλοξένησε την Εθνική Ομάδα Άστεγων διοργανώνοντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που στόχο είχε να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μήνυμα αγάπης, μήνυμα αλλυλεγγύης, μήνυμα ανθρωπιάς. «Αγαπάμε τη ζωή, αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας. Ανεξαρτήτου θρησκείας, ανεξαρτήτου χρώματος, ανεξαρτήτου πατρίδας».


Το αποτέλεσμα του αγώνα, σαφώς και πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού ο στόχος των διοργανωτών ήταν η φιλοξενία της εθνικής ομάδας για 2 ημέρες στην πόλη των Γρεβενών με σκοπό να δείξουν πως η επαρχία είναι στο πλευρό τους, η επαρχία μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 


Ένας αγώνας που ευχή όλων είναι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες πόλεις έτσι ώστε η προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και μελλοντικά να δούμε ανάλογες αναμετρήσεις σε όλη την επαρχία. 


Ads