Η Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά μέσα σε δύο δεκαετίες αλλάζει όψη ανακτώντας σιγά σιγά το πολυπολιτισμικό της πρόσωπο.

Ads

Η αλλαγή αυτή ξεκίνησε τη δεκαετία του 90’, με την έλευση χιλιάδων μεταναστών/στριών από βαλκανικές χώρες και χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης και συνεχίζεται σήμερα με πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν οι οποίοι/ες είτε αναγκαστικά, είτε σπανιότερα από επιλογή, ζουν πλέον στην πόλη μας.

Για κάποιους/ες από αυτούς/ες αυτό συνιστά μια ανάπαυλα από το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, για κάποιους/ες άλλους/ες όμως η πόλη μας μπορεί να γίνει το τόπος που θα ριζώσουν και θα ξαναστήσουν τη ζωή τους.

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης εδώ και ένα χρόνο έχει αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της με τη συγκινητική προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και εθελοντικής εργασίας και συνεχίζει με την προσφορά φιλοξενίας σε οικογένειες προσφύγων. Ήδη δεκάδες οικογένειες φιλοξενούνται σε σπίτια συμπολιτών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν  τη δυνατότητα σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να κάνουν ένα  διάλειμμα από τη δύσκολη διαβίωση τους στα Διαβατά,  στην Ειδομένη και σε άλλους χώρους φιλοξενίας της περιοχής μας. Όποιος/α έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει κάποια  οικογένεια προσφύγων ας συμπληρώσει την φόρμα την οποία πρέπει να στείλει στο [email protected].

Ads

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2310 222503.

image

image