Με επιτυχία στέφεται η πρωτοβουλία του δήμου Γλυφάδας να καλέσει τους δημότες να μαζέψουν ελιές από όλους τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου το λάδι που θα παραχθεί να διανεμηθεί στις φτωχές και τις άπορες οικογένειες της πόλης.

Ads

 
Δεκάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, πήραν σήμερα – πρώτη ημέρα της δράσης – εργαλεία από το σπίτι τους και μαζεύουν ελιές σε διάφορες περιοχές του δήμου.
 
«Είναι χιλιάδες οι ρίζες και αναμένουμε να μαζέψουμε τόνους ελιών από τις οποίες θα παραχθούν τόνοι λαδιού. Μόνο στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, έκτασης 4,5 στρεμμάτων, που ξεκινήσαμε το πρωί, υπάρχουν 300 ρίζες και αναμένεται να μαζέψουμε έναν τόνο» δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
 
«Τα πεζοδρόμια της πόλης μας είναι γεμάτα ελιές. Μια απλή βόλτα να κάνεις στη Γλυφάδα θα δεις ελιές γεμάτες καρπό που έχει μαυρίσει και πέφτει» πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, δεν υπάρχει έλλειψη χεριών για το μάζεμα του καρπού. Όπως είπε, οι εθελοντές σήμερα ξεπέρασαν τους 50. Έφεραν χτένια, δίχτυα, μουσαμάδες και χρησιμοποιώντας και εργαλεία του δήμου, μάζεψαν μέσα σε μία ώρα 10 τσουβάλια ελιές.
 
Στα σχέδια του δήμου είναι, αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή, να κλαδευτούν τα δέντρα προκειμένου η παραγωγή να είναι καλύτερη του χρόνου.
 
Η συγκομιδή των καρπών της ελιάς ξεκινά στις 11.00 το πρωί και συνεχίζεται μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.
 
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025381 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο [email protected].