Στην ιστορία πέρασε το φιλικό της ΑΕΚ με την Εθνική Αστέγων μετά από την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής την οποία υιοθέτησαν η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ads

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, εξάντλησαν το περιοδικό «σχεδία» που εκδίδεται για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και στηρίζει το αξιόλογο εγχείρημα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ελληνικής εθνικής ομάδας των Αστέγων. Ήταν ένα υπέροχο απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο με πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα το οποίο μπορείτε και πάλι να το ξαναζήσετε μέσω του βίντεο που ετοίμασε για το επίσημο σάιτ της ΑΕΚ η DreamMaster Production. 

Νικητής ήταν ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Η Εθνική Αστέγων και η ΑΕΚ έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και ανέδειξαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του πιο μαζικού λαϊκού κινήματος στον κόσμο. Απέδειξαν ότι όντως μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Και πάνω απ’ όλα όλοι μαζί τίμησαν τη μεγάλη προσπάθεια αυτών των παιδιών της Εθνικής Αστέγων που μέσω του ποδοσφαίρου δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης αλλά και της κοινωνικής επανένταξης. Ένα ξεχωριστό ματς στην 92χρονη «κιτρινόμαυρη» ιστορία.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ τίμησαν με μετάλλια τους συναδέλφους τους της Εθνικής Αστέγων οι οποίοι ανταπέδωσαν τη χειρονομία.
Για την ιστορία και μόνο η ΑΕΚ νίκησε 6-1, αλλά το γκολ που πανηγυρίστηκε περισσότερο στο ΟΑΚΑ ήταν το γκολ των Αστέγων με πέναλτι! Τα τέρματα του φιλικού πέτυχαν οι Ανάκογλου (10’, 11’), Κορδέρο (13′), Βάργκας (27’), Γιαννούτσος (65’), Ταφίλης για τους Αστεγους με πέναλτι στο 72’ και ο Φαγιέ στην εκπνοή έκανε το τελικό 6-1.

Ads

ΑΕΚ: Ντούνης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Κορδέρο, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Βάργκας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Βούρας, Τζανετόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Γιαννούτσος, Ανδρεόπουλος, Γροντής, Φαγιέ και Κρισάντους
Εθνική Αστέγων (προπονητής Γιάννης Κώτσος): Ζαρίφης, Γουαταρά, Σίτσα, Ασημάκης, Ντανιουγκό, Παπαπαναγής, Αγγελής, Ταφίλης, Πετρόπουλος, Μπεσού. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Καϊάφας, Σοσάρι και Αλβαστ

Ο χαιρετισμός της Περιφέρειας

Ο χαιρετισμός της Περιφέρειας Αττικής, που εκφωνήθηκε πριν από το παιχνίδι, ανέφερε τα εξής: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα, Γιώργος Καραμέρος σας καλωσορίζουν στη σημερινή γιορτή. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι είστε σήμερα εδώ

να ζήσουμε μαζί ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Ευχαριστούμε πολύ την ΑΕΚ. Τα αστέρια της ομάδας που δέχτηκαν με χαρά το κάλεσμα της Περιφέρειας. Ευχαριστούμε πολύ την Εθνική Ομάδα Αστέγων.

Τους ανθρώπους που βάζουν με τον πιο μοναδικό τρόπο γκολ στο περιθώριο, γκολ στις δυσκολίες. 
Σε λίγα λεπτά, ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας. Αγώνας για τη ζωή. Ξεκινάει μια μεγάλη γιορτή. Γιορτή της αλληλεγγύης και του αθλητισμού»

Το μήνυμα της ΑΕΚ ΠΑΕ

Αντίστοιχα το μήνυμα της ΑΕΚ ΠΑΕ, που εκφωνήθηκε πριν από την έναρξη του φιλικού, ανέφερε τα εξής: «Η ΑΕΚ ΠΑΕ σας καλωσορίζει στο αποψινό φιλικό παιχνίδι και ευχαριστεί τόσο την Εθνική ομάδα Αστέγων όσο φυσικά την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο για την τιμή που μας επεφύλαξαν με τη συμμετοχή μας σε αυτό.

Η ΑΕΚ της προσφυγιάς και οι φίλαθλοί της πρωτοπορούν σε τέτοιες δραστηριότητες, που αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και με μηνύματα εναντίον της φτώχειας αλλά και κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού επιβεβαιώνουν την προέλευση και την ιστορία της ομάδας μας.

Αποτελεί τιμή μας να τεθούμε αντίπαλοι αυτών των παιδιών, που με μία μπάλα στα πόδια δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Υιοθετούμε απόλυτα τη στάση ζωής τους ότι μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!
Χειροκροτήστε αυτούς τους αγωνιστές της ζωής και στηρίξτε τους!»…