Στους δέκα κορυφαίους προορισμούς για μία «περιπέτεια στη Μεσόγειο» συγκαταλέγει την Ελλάδα το National Geographic προτείνοντας στους αναγνώστες του να επισκεφτούν τον «παράδεισο του Ιστιοπλόου», όπως ονομάζει την Ελλάδα, καθώς δίνεται η δυνατότητα για αναρίθμητες διαδρομές στα «μαγευτικά νησιά» της χώρας. Το National Geographic παραπέμπει τους αναγνώστες σε μία συλλογή φωτογραφιών δίνοντας μία γεύση από Ελλάδα μέσα από δεκατρείς υπέροχες φωτογραφίες. 

Ads

1. Αναρρίχηση στην Κάλυμνο, που όπως αναφέρει το περιοδικό, το νησί έχει μετατραπεί σε έναν διεθνή προορισμό αναρρίχησης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 λόγω των απότομων μεγάλων βράχων του.

image

2. Μοναστήρι στα Μετέωρα. Χτισμένο σε ύψος 550 μέτρων το μοναστήρι χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Η πρόσβαση σε αυτό πλέον γίνεται από το δρόμο με μία γέφυρα, κάποτε όμως οι μοναχοί και οι προσκυνητές έπρεπε να μπουν σε καλάθια για να φτάσουν στην κορυφή, γράφει National Geographic.
 
image
 
3. Σπίτι στη Σαντορίνη.
 
image
 
4. Φωτογραφία από τα καταγάλανα νερά της Ζακύνθου.
 
image
 
5. Φωτογραφία από τη Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος . 
 
image
 
6. Εύζωνες μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
 
image
 
7. Το έδαφος στους Παξούς είναι ιδανικό για την καλλιέργεια ελιάς. Όπως αναφέρει το περιοδικό από αυτές τις ελιές της φωτογραφίας θα παραχθεί ελαιόλαδο και τονίζει πως το ελαιόλαδο των Παξών θεωρείται από πολλούς το καλύτερο στην Ελλάδα.
 
image
 
8. Η Ακρόπολη των Αθηνών χτίστηκε τον 5ο αιώνα στην Ελλάδα. Στο κέντρο της ο Παρθενώνας ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία σε όλο τον κόσμο.
 
image
 
9. Γεωργική παραγωγή στην Ελλάδα. Οι μειωμένες βροχοπτώσεις και η μείωση του εργατικού δυναμικού έχουν οδηγήσει σε παρακμή τον γεωργικό τομέα στην Ελλάδα, γράφει το περιοδικό και συμπληρώνει πως η κυβέρνηση επιχειρεί την αναζωογόνηση του γεωργικού τομέα, ενώ αναπτύσσονται και πρωτοβουλίες για πώληση αγροτικών προϊόντων μέσω διαδικτύου.
 
image
 
10. Φωτογραφία από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο στην Ελλάδα με περισσότερα από 20.000 εκθέματα. Χτισμένο από το 1889 το Μουσείο έχει εκθέματα από όλη την ιστορία της Ελλάδας.
 
image
 
11. Το νησί της Σαντορίνης ή Θήρα, όπως γράφει το National Geographic είναι γνωστό για τα κατάλευκα σπίτια και τις εκκλησίες που κρέμονται στα ηφαιστειογενή του βράχια. Εδώ στη φωτογραφία φαίνεται μία άλλη εικόνα του νησιού, από την Οία, μέσα στο λυκόφως, λίγο διαφορετική από το περίφημο ηλιοβασίλεμα του νησιού.  

Ads

image

12. Φαγητό και Οικογένεια, δύο πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού, όπως γράφει το περιοδικό. Μία φωτογραφία από γλέντι σε ένα σπίτι στην Κρήτη. 

image

13. Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

image