Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ πού καταλήγει το χαρτί των αφισών που κατακλύζει την Αθήνα; Ποιος καθαρίζει την πόλη μας από τις αφίσες, τις κόλλες, τα σελοτέιπ και τα αυτοκόλλητα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διαφήμιση στο δρόμο και στις βιτρίνες των καταστημάτων;

Ads

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Πολιτισμός σημαίνει σέβομαι την πόλη μου!» αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την παύση της αστικής αφισορύπανσης και την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η υπαίθρια διαφήμιση λόγω της αλόγιστης σπατάλης χαρτιού και της φθοράς των επιφανειών που χρησιμοποιούνται.

Καθαρισμός σε 4 κεντρικούς δρόμους της Αθήνας 

Μέλη της κοινωνικής συνεργατικής επιχείρησης Birdland -στην οποία και ανήκει η πρωτοβουλία- καθώς και εθελοντές με ελεύθερη συμμετοχή αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τέσσερις κεντρικές οδούς της Αθήνας [Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος] από στρώματα αφισών που δεν χρησιμοποιούνται, σελοτέηπ, αυτοκόλλητων και κόλλας, σε τοίχους, κολώνες και βιτρίνες καταστημάτων. Και να τα πάνε όλα στην ανακύκλωση. 

Ads

image

Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση, στις 15.00 στην Πλατεία Κοραή, με τον κόσμο. Θα ακολουθήσουν και άλλες Κυριακές, όπου θα καθαριστούν κι άλλες περιοχές της Αθήνα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]

Ημέρα: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 
Σημείο συνάντησης: Αιόλου & Σταδίου | Ώρα 11:00 το πρωί
Σημείο συζήτησης: Πλατεία Κοραή | Ώρα  15.00 το μεσημέρι

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι  να διαδοθεί η συστηματική αποψίλωση αφισών από τις εκδηλώσεις που έχουν τελειώσει  και στη συνέχεια η ανακύκλωση τους.

Μετά τις κεντρικές οδούς [Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος] θα ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές στις οποίες πρόκειται να υλοποιηθεί αντίστοιχη δράση όπως το Ιστορικό Κέντρο, η περιοχή της Ομόνοιας, τα Εξάρχεια και η Νεάπολη, το  Σύνταγμα, το Γκάζι, ο Κεραμεικός, τα Πετράλωνα, το Κουκάκι κ.ά.

Εκεί, με τη συνέργεια εθελοντών πολιτών, θα γίνει καθαρισμός δημόσιες επιφάνειες που έχει γίνει άναρχη αφισοκόλληση.