Τρία νεαρά κορίτσια άφησαν για λίγο τα παιχνίδια στην θάλασσα για να στείλουν την αγάπη τους στα παιδιά που ζουν σε συνθήκες πολέμου φτιάχνοντας μια καρδιά από πέτρα. Και δεν ήταν μόνα τους. Για το σκοπό τους κινητοποίησαν την μικρή κοινότητα του κάμπινγκ Lacara στην Βουρβουρού Χαλκιδικής, μοιράζοντας προσκλήσεις αλληλεγγύης σε μικρούς και μεγάλους.

Ads

 
Γιατί αποφασίσατε να αφήσετε για λίγο τις διακοπές σας και να στείλετε μήνυμα αγάπης σε όλα τα παιδιά του κόσμου;
 
Η ιδέα μας ήρθε όταν ακούσαμε τους γονείς μας να μιλάνε για τους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη και τις χαμένες ζωές παιδιών. Τότε σκεφτήκαμε να κάνουμε μια καρδιά για να στείλουμε την αγάπη μας και να δείξουμε ότι τους σκεφτόμαστε και να νοιαζόμαστε για αυτούς.
 
Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε με αυτή σας την πρωτοβουλία;
 
Θέλουμε να πούμε ότι νοιαζόμαστε για τα άλλα παιδιά επειδή εμείς εδώ περνάμε καλά και εκείνα υποφέρουν. Δεν είναι δίκαιο και σωστό κάτι τέτοιο και θα θέλαμε να αλλάξει αυτό και να υπάρχει ειρήνη παντού, σε όλες τις χώρες. Θέλουμε να πούμε σε όλα τα παιδιά ότι τους σκεφτόμαστε και να κάνουν υπομονή…

image
 
Στους πολιτικούς, στους πρωθυπουργούς και γενικά στους μεγάλους τι θέλατε να πείτε;
 
Ότι θα ήταν καλό να κάνουν κι αυτοί κάτι τέτοιο και να δείξουν με πράξεις ότι προσπαθούν για την ειρήνη. Να προσπαθήσουν όσο μπορούν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσει ο πόλεμος.
 
Πώς κινητοποιήσατε μικρούς και μεγάλους του κάμπινγκ;
 
Κολλήσαμε αφίσες που κάναμε οι ίδιες σε όλο το κάμπινγκ που προσκαλούσαμε τον κόσμο στο ραντεβού μας στην παραλία. Έπειτα κάναμε προσκλήσεις και μοιράσαμε σε όλους για να έρθουν να συμμετάσχουν και να μας βοηθήσουν κι αυτοί. Και το κάμπινγκ μας βοήθησε γιατί μας κέρασε αναψυκτικά και χυμούς για το πάρτι μας.
 
Είστε ικανοποιημένες από την συμμετοχή του κόσμου τελικά;

 
Αυτούς που προσκαλέσαμε δεν ήρθαν τελικά, αλλά ευτυχώς μας είδαν πολλοί ξένοι την ώρα που σχεδιάζαμε την καρδιά και αρχίζαμε να μαζεύουμε τις πρώτες πέτρες. Τότε μας πλησίασαν και να μας ζητήσουν να βοηθήσουν κι αυτοί. Κι έτσι η «καρδιά» κατάφερε να μας ενώσει όλους για τον ίδιο σκοπό.

image
 
Από όλη την αυτήν την γιορτή που στήσατε τι σας έμεινε;
 
Ήταν μια αρχή να μάθουμε να δουλεύουμε ομαδικά για καλό σκοπό. Ότι πάντοτε μια ομαδική δουλειά από όλους προς όλους που μας έδωσε χαρά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κι αυτούς που έχουν πρόβλημα και μας χρειάζονται ακόμη κι όταν εμείς είμαστε διακοπές.

Ads

mikrocosmos.gr