Μια διήμερη πολυπολιτισμική γιορτή λαμβάνει χώρο στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης, στην Βαλτετσίου! Την Πέμπτη το Γιάντες, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και στηρίζοντας το πολιτιστικό κέντρο ANASA, διαθέτει τον χώρο του για μία εκδήλωση με εξωτικές γεύσεις και μουσικές αλλά και άλλες τέχνες από την Αφρική, ενώ την Παρασκευή στους Χάρτες ατμοσφαιρικές μουσικές μας ταξιδεύουν στη μαύρη ήπειρο.

Ads

Στις 18 Δεκέμβρη, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας μεταναστών, και σε μια προσπάθεια ανάδειξης των θετικών στοιχείων αυτού του πανάρχαιου και πανανθρώπινου φαινομένου που λέγεται μετανάστευση, το πολιτιστικό κέντρο ANASA επιλέγει να παρουσιάσει την ομορφιά της διαφορετικότητας και τον πλούτο των πολιτισμών ξεκινώντας από την τροφή, ως κοινή βασική ανάγκη όλων των ανθρώπων πάνω στην γη, αλλά και ως αφορμή για συνεστίαση και γιορτή. Με αφετηρία την γευσιγνωσία, με μια ποικιλία γεύσεων από την Αφρική, το πολιτιστικό κέντρο ANASA σας ταξιδεύει στην Αφρική δίνοντάς σας ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα δείγμα των αφρικάνικων τεχνών, παρουσιάζοντας μια σειρά από καλλιτεχνικά δρώμενα με αφρικάνικα κρουστά, τραγούδια και χορούς, αφήγηση αφρικάνικων παραμυθιών, έκθεση αφρικάνικης ζωγραφικής και βιντεοπροβολές.

Συνταγές με εξωτικές γεύσεις από την Αφρική και καλλιτεχνικά δρώμενα με αφρικάνικα κρουστά, τραγούδια και χορούς, αφήγηση αφρικάνικων παραμυθιών, έκθεση αφρικάνικης ζωγραφικής και βιντεοπροβολές. Παρόντες οι νέες και οι νέοι δεύτερης γενιάς αλλά και οι μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική, στον υπέροχο χώρο του φιλόξενου και κοσμοπολίτικου εστιατορίου Γιάντες.

Το πολιτιστικό κέντρο ANASA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών και στην ένταξη και ενδυνάμωση, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, των νέων Αφρικανικής καταγωγής που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα είτε ήρθαν ως πρόσφυγες ή μετανάστες από την Αφρική.

Ads

Η γιορτή όμως δεν σταματά εκεί! Την Παρασκευή 19  Δεκεμβρίου, ο Mc Yinka που αυτό το διάστημα συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του με τους Imam Baildi, κάνει μία «στάση» στους Χάρτες (Βαλτετσίου 35 και Ζωοδόχου Πηγής) παρουσιάζοντας μια διαφορετική παράσταση από αυτές που έχει συνηθίσει, συνοδευόμενος από δυο εξαιρετικούς μουσικούς. Ατμοσφαιρική διάθεση μέσα από μαύρες μουσικές όπως reggae, soul, blues, afro και ρυθμική απαγγελία σε ένα ακουστικό πλαίσιο.