Εδώ και δύο μήνες στο Κοινωνικό Ωδείο συλλέγουνε αιτήσεις από μαθητές (ανήλικους και ενήλικους) και έχουνε αποφασίσει ότι σε πρώτο στάδιο θα μπορέσουνε να λειτουργήσουνε με 80 από αυτούς οι οποίοι επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από τη Γενική Συνέλευση του Ωδείου.

Ads

Το Κοινωνικό Ωδείο φιλοξενείται σε τρεις χώρους στην Αθήνα:
 
Α) ΕΙΛΙΣΣΟΣ- χώρος τέχνης, Βουλιαγμένης 40 & Αγλαονίκης 3, (αρχή Βουλιαγμένης)
https://www.eilissos.gr/  
 
Β) ΤΕΧΝΗΣ ΒΗΜΑΤΑ- χώρος δημιουργικών σεμιναρίων, Ηρακλειδών 54 στο Θησείο,
https://www.texnisvimata.gr/
 
Γ) Φ.Ο.Υ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ- Πολιτιστικό σωματείο, Ανδρέα Λεντάκη- Αμισσού & Σμύρνης, Υμηττός
https://filoproodos.blogspot.com/
 
Στους τρεις αυτούς χώρους θα λειτουργήσουνε πιλοτικά μέχρι και τον Ιούνιο ενώ είναι σημαντικό ότι τους παρέχουν αίθουσες και υλικά αφιλοκερδώς.
 
Το πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνεται και σύντομα θα αναρτηθεί στο blog, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στα μαθήματα.
Σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ωδείου, καθηγητές, μαθητές και γονείς διοργανώνουν μια μικρή γιορτή– συναυλία στον Φ.Ο.Υ. (χώρος του Υμηττού).
 
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 20 Φεβρουαρίου.
Μέχρι στιγμής έχουνε τα εξής τμήματα συμπληρωμένα (δηλαδή δεν μπορούνε προς το παρόν να δεχτούμε άλλους μαθητές για αυτά): κλασσική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, τσέλο, κλασσικό φλάουτο.
 
Ανοιχτά παραμένουν τα εξής τμήματα:
τρομπέτα, βιολί, κλαρινέτο, τζαζ πιάνο ,όμποε, φωνητική, τύμπανα (μοντέρνα drums), λαούτο, μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο, μουσική τεχνολογία, μουσική προπαιδεία, παραδοσιακό τραγούδι, ακορντεόν.

Το Κοινωνικό Ωδείο για να λειτουργήσει ομαλά εκτός από τους χώρους έχει κάποιες ανάγκες σε διδακτικό υλικό και όργανα για την ικανοποίηση των οποίων η συνέλευσή του αποφάσισε να απευθυνθεί ανοιχτά σε κόσμο που μπορεί να δείξει αλληλεγγύη.

Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει παραχωρώντας ή δανείζοντάς:
 
Μουσικά όργανα (για τη διδασκαλία και τη μελέτη των μαθητών μας)
Πιο αναλυτικά: κιθάρες (κλασσικές, ακουστικές ή ηλεκτρικές), ακορντεόν, μουσικά κρουστά όργανα orff, μπακέτες για drums, πιατίνια ή όποιο άλλο όργανο θελήσετε να προσφέρετε.

Ads

β) Γραφική ύλη και διδακτικό υλικό (πίνακες με πεντάγραμμο, μουσικά τετράδια, μαρκαδόρους κιμωλίες κτλ)
 
γ) Μετρονόμους, αναλόγια, παρτιτούρες, φωτοτυπικό μηχάνημα, ολόσωμος καθρέπτης, κουρδιστήρια, διαπασών.
 [email protected]