Τεχνητά μέλη από ανακυκλωμένα παλιοσίδερα κατάφερε να φτιάξει ένας άνδρας, ο οποίος είχε χάσει και τα δύο του χέρια από έκρηξη δυναμίτιδας που χρησιμοποιούσε για – παράνομο – ψάρεμα.
 

Ads

Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στο κόστος πρόσθετων χεριών, ο Κινέζος Σουν Τζίφα από την επαρχία Τζιλίν της βόρειας Κίνας αποφάσισε να τα κατασκευάσει μόνος του, μια διαδικασία για την οποία απαιτήθηκαν τελικά 8 χρόνια.

image
 
Πλέον μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στο οικογενειακό κτήμα. «Μπορώ να τα ελέγχω με την κίνηση του αγκώνα και μπορώ να δουλέψω, καθώς και να ταΐσω τον εαυτό μου όπως και όλοι οι άλλοι», επισημαίνει ο Σουν Τζίφα.
 
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το σίδερο είναι αρκετά βαρύ με αποτέλεσμα ο 51χρονος Σουν Τζίφα να κουράζεται όταν τα χρησιμοποιεί για πολύ ώρα ή όταν επικρατούν ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας το χειμώνα ή το καλοκαίρι.

image
 
Στα σχέδια του Τζίφα είναι η ανάπτυξη αντίστοιχων τεχνητών μελών για ακρωτηριασμένους ανθρώπους. «Κατασκεύασα τα χέρια μου από σκραπ με κόστος μηδενικό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουμε μια περιουσία στα νοσοκομεία», δηλώνει ο ίδιος.
 

Ads