Στη χώρα όπου η ζωή των γυναικών έχει πολύ μικρή αξία σε σχέση με των ανδρών υπάρχει ένα χωριό που εξυμνεί τις γυναίκες προσφέροντας παράλληλα στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που γεννιέται ένα κορίτσι στο χωριό Piplantri στο Ρατζαστάν της Ινδίας, οι κάτοικοι φυτεύουν 11 δέντρα.

Ads

Παρόλο που η Ινδία είναι γνωστή για την κακομεταχείριση προς τις γυναίκες, τους βιασμούς και την υποβάθμιση τους σε κατώτερες υπάρξεις, οι κάτοικοι του  Piplantri αγκαλιάζουν τα κορίτσια και τα προστατεύουν.

Καθώς θεωρούν ότι η γέννηση ενός κοριτσιού είναι δώρο ζωής, θέλουν να το ανταποδώσουν, προσφέροντας και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους δώρο στη φύση. Παράλληλα, φυτεύοντας 111 δέντρα, εξασφαλίζουν και ότι  η αύξηση του πληθυσμού δεν θα έχει κανένα κόστος για το περιβάλλον.

Έτσι, μόλις γεννηθεί το κοριτσάκι, οι κάτοικοι συγκεντρώνουν 21.000 ρουπίες και οι γονείς του νεογέννητου 10.000 ρουπίες. Οι 31.000 ρουπίες (περίπου 500 ευρώ) κατατίθενται σε αποταμιευτικό λογαριασμό 20ετούς διάρκειας, για να δοθούν στο κορίτσι όταν μεγαλώσει.

Ads

Από την πλευρά τους, οι γονείς δεσμεύονται με γραπτή βεβαίωση ότι θα προσφέρουν στην κόρη τους την κατάλληλη εκπαίδευση και ότι θα την παντρέψουν όταν θα φτάσει στη ηλικία, που ο νόμος επιτρέπει τον γάμο. Επίσης, υπόσχονται ότι θα φροντίζουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Εμπνευστής αυτής της παράδοσης υπήρξε ένας παλιότερος αρχηγός του χωριού, ο Shyam Sundar Paliwal, ο οποίος θέλησε με αυτή την πράξη να τιμήσει τη μνήμη της κόρης του που πέθανε σε νεαρή ηλικία.

Όπως αναφέρεται στο enallaktikos.gr, τα τελευταία 6 χρόνια έχουν φυτευτεί περισσότερα από 250.000 δέντρα χάρη σε αυτή την όμορφη παράδοση.