Στην ίδρυση ελληνικού εκδοτικού οίκου προχώρησαν ομογενείς της Κωνσταντινούπολης. Η παρουσίαστη των  Εκδόσεων «Ιστός» καθώς και των τριών πρώτων βιβλίων που εξέδωσαν πραγματοποιήθηκε, χθες, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Αστικής Σχολής Γαλατά.

Ads

Η πρωτοβουλία της ίδρυσης του «Ιστού» ανήκει στους Γιώργο, Φώτη και Στέφο Μπενλίσοϊ, την Άννα-Μαρία Ασλάνογλου, τη Μαριλένα Λεάνα, τον Χάρη Ρήγα και το Σετσκίν Ερντί.

Στόχος του «Ιστού» είναι η ειδίκευση σε ελληνικές, τουρκικές και δίγλωσσες εκδόσεις που αφορούν την ομογένεια, την ιστορία και την πολιτιστική της κληρονομιά και η μετάφραση ελληνικών βιβλίων στα τουρκικά.

Στη χθεσινή δεξίωση γνωριμίας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Νικόλαος Μαυθιουδάκης, συμμετείχαν πάνω από 400 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη του καλλιτεχνικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού κόσμου της Πόλης και παρουσιάστηκαν -σε τουρκικές μεταφράσεις- η ‘Ασκητική’ του Καζαντζάκη, η ‘Φαχισέ Τσίκα’ του Θωμά Κοροβίνη’ και τα πρακτικά του Συνεδρίου «Συνάντηση στην Πόλη: το παρόν και το μέλλον».

Ads

Στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου οι αναγνώστες μπορούν να βρουν κατάλογο με τα υπό έκδοση βιβλία.