Το φεστιβάλ «La premiere fois» ή αλλιώς «Η πρώτη φορά» στα ελληνικά είναι μια πρωτοβουλία του συλλόγου «Les Films du Gabian». Πρόκειται για ένα μη-ανταγωνιστικό  φεστιβάλ που δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τη διάδοση των πρώτων έργων ντοκιμαντέρ και την προώθηση του έργου νέων δημιουργών.

Ads

Το φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί ως τόπος συνάντησης για σεναριογράφους και  λάτρεις του κινηματογράφου τόσο για φοιτητές όσο και για επαγγελματίες. Νέοι σκηνοθέτες και παραγωγοί, είτε στη Γαλλία είτε σε άλλες χώρες καλούνται να υποβάλλουν το πρώτο τους ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έργα που προέρχονται από την Ελλάδα και καλούν τους νέους Έλληνες δημιουργούς να συμμετάσχουν με τα έργα τους.

Η έκτη ετήσια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Φεβρουαρίου 2015 στις πόλεις Αιξ-αν-Προβάνς και Μασσαλία. Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό για τα πρωτόλεια έργα που πραγματοποιήθηκαν μετά την 01/01/2013 και έχει στόχο να ενθαρρύνει τις  καινοτόμες προτάσεις στη συγγραφή σεναρίου ανεξάρτητα από το αντικείμενο, το είδος και τη μορφή.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και το σεμινάριο «Premier Jet» αφιερωμένο σε πρωτόλεια ντοκιμαντέρ που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Οι επιλεγμένοι κινηματογραφιστές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με την ταινία τους σε μια ημερίδα εργασίας με την παρουσία  επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Ads

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής μέχρι τις 15/10 στη διεύθυνση: https://www.festival-lapremierefois.org/inscrire-un-film-submit-a-film