Σε μία εποχή που ο κόσμος δυσκολεύεται να κάνει νέες αγορές παρατηρούνται όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες από απλούς ανθρώπους, οι οποίοι με γνώμονα τη φαντασία και το μεράκι τους διοργανώνουν παζάρια ανταλλαγής διαφόρων ειδών με στόχο την προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγυη.

Ads

 
Μία τέτοια ιδέα αξιοποιεί εδώ και καιρό η ομάδα Happy Swap, η δημιουργία της οποίας οφείλεται σε δύο γυναίκες, τη Χρύσα  και τη Βάσια. Έχοντας ήδη διοργανώσει δύο πάρτι ανταλλαγής αποφάσισαν να επεκτείνουν τη δράση τους σχεδιάζοντας το Christmas Swap Party και το Kid’s Stuff Swap.
 
Κid’s Stuff Swap
 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό Kid’s Stuff Swap, το δεύτερο σε σειρά πάρτι ανταλλαγής παιδικών ειδών, στις 13 Μαΐου στο συνεργατικό καφενείο της ακαδημίας Πλάτωνος. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν από το πρωί να προσφέρουν ό,τι δε χρειάζονται πλεόν τα παιδιά τους και να προμηθευτούν δωρεάν ό,τι τους λείπει. Το ανταλλακτικό αυτό πάρτι πλαισιώθηκε από πολύ ενδιαφέροντα δρώμενα, τόσο για τους μικρούς του φίλους, όσο και για τους γονείς.
 
«Ένα πρωί ξύπνησα, δεν είχα τί να κάνω και άρχισα να τακτοποιώ τα πράγματα του γιού μου και τελικά ανακάλυψα ότι είχα πολλά πράγματα που δε χρειαζόμουν πια, τα οποία ήταν κρίμα να πάνε χαμένα»  αναφέρει η Χρύσα, ιδρυτικό μέλος της Happy Swap.

 
Στον κήπο απέναντι από το χώρο του παζαριού έγινε πικ-νικ καθώς ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και τα παιδιά διασκέδασαν με κλόουν, ζογκλέρ, facepainters και τα «Μουσικά Μπαλόνια». Η Ευα Πετροπούλου-Λιανού τους αφηγήθηκε ένα παραμύθι και ο μάγος Danzel τους έκανε μαγικά παιχνίδι. Στον κήπο επίσης έλαβε χώρο και το Ανταλλακτικό Παζάρι της πλατεία Συντάγματος. Το παρόν έδωσαν και οι ακτιβιστές «March to Athens». Ακολούθησαν ηπειρώτικα τραγούδια και χοροί από τη μουσική ομάδα του καφενείου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Η δράση αυτή στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές και με τη στηρίξη ευαισθητοποιημένων ανθρώπων μετατρέπεται σε μία γιορτή προσφοράς, διασκέδασης και διάδρασης. Σπουδαία κίνηση αποτελεί το γεγονός ότι ό,τι μένει από κάθε πάρτι προσφέρεται σε φτωχές οικογένειες, στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας. 

 
H oμάδα Happy Swap επιφυλάσσεται για νέες δράσεις στο μέλλον και καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται για τέτοιες πρωτοβουλίες να ενημερωθούν και να τους ακολουθήσουν εδώ.

Ads