Μια ελληνική startup εταιρεία ετοιμάζεται από τον Βόλο που εδρεύει να ανοίξει τα φτερά της στον υπόλοιπο κόσμο, αφού εξασφάλισε το τεράστιο ποσό των 1,3 εκατ. δολαρίων ως χρηματοδότηση. Η Centaur Analytics είναι μία εταιρεία που ανέπτυξε μια καινοτόμο πλατφόρμα που παρακολουθεί την αγροτική παραγωγή από τη συγκομιδή ως το ράφι.

Ads

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Centaur Analytics, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και εδρεύει στον Βόλο,  παρέχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή, στο κινητό και το τάμπλετ του χρήστη, για τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων μέχρι εκείνα να παραδοθούν στα καταστήματα.

Ειδικοί αισθητήρες παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τη σοδειά και η εφαρμογή ενημερώνει τους παραγωγούς ή τους μεσάζοντες για προβλήματα που προκύπτουν, τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα διασφαλίζοντας τη διάσωση των πεοϊόντων και τη ραγδαία μείωση της μη κατάλληλης παραγωγής, η οποία σήμερα κοστίζει 1 τρις δολάρια παγκοσμίως.

H Centaur Analytics ιδρύθηκε από τους Σωτήρη Μπαντά, Βασίλη Σωτηρούδα και τον Διογένη Δεβλέτογλου. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Avi Reichental.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ισραηλινό επενδυτικό fund OurCrowd First.

Ads